tisdag 14 april 2015

Cezanne's tomater

Cezanne var nära vän med familjen Renoir och Madame fick detta receptet.

9 stora tomater
2 matskedar salt  
4 vitlöksklyftor
ett knyte slät bladpersilja
nymalen svartpeppar
4 matskedar olivolja 
3 matskedar färskt ströbröd 

Ugn: 200 C 

Skölj och torka tomaterna, halvera
Salta rikligt på den skurna sidan och lägg dem med den sidan neråt på ett spjäll och låt rinna av
Efter 10 minuter pressa försiktigt ut överdriven vätska och frön
Borsta en ugnsfast form med olivolja
Banka försiktigt vitlök, ta ur dem ur skalet och finhacka
Plocka bladen av den släta bladpersiljan och finhacka
Blanda vitlök, persilja och svartpeppar
Rada upp halvorna i pannan och sprid ut örtblandningen i tomaterna
Häll generöst med hjälpsam olivolja och strössla med ströbröd
Baka i 20-25 minuter, inom näshåll

God varm, god kall

Aline Victorine Charigot Renoir                                          Marie-Hortense Fiquet (Cezanne)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar