9 stora tomater
2 matskedar salt
4 vitlöksklyftor
ett knyte slät bladpersilja
nymalen svartpeppar
4 matskedar olivolja
3 matskedar färskt ströbröd
Ugn: 200 C
Skölj och torka tomaterna, halvera
Salta rikligt på den skurna sidan och lägg dem med den sidan neråt på ett spjäll och låt rinna av
Efter 10 minuter pressa försiktigt ut överdriven vätska och frön
Borsta en ugnsfast form med olivolja
Banka försiktigt vitlök, ta ur dem ur skalet och finhacka
Plocka bladen av den släta bladpersiljan och finhacka
Blanda vitlök, persilja och svartpeppar
Rada upp halvorna i pannan och sprid ut örtblandningen i tomaterna
Häll generöst med hjälpsam olivolja och strössla med ströbröd
Baka i 20-25 minuter, inom näshåll
God varm, god kall
Aline Victorine Charigot Renoir Marie-Hortense Fiquet (Cezanne)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar